Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

Glitter – Nordens Fotoskola, Biskops Arnö
12 december 2020 – 10 januari 2021

 Årets tema för examensutställningen är “Glitter”. Det kan handla om en själslig eller fysisk reflektion. Vad som händer när ljuset bryts i ett prisma eller mot en vattenyta när solens första strålar får sjön att glimra. Det kan vara det sammantagna skimret av tusentals små delar, eller den enskilda strimman som symboliserar hopp och tro.

 

Glitter bär på många fler associationer. Det kan vara känslan av yta, i kombination med glamour. Det kan vara en drivkraft, den glittrande segersötman – som för alla skid- och snowboardåkare i Hemavan. Med sina elitdrömmar. Eller skatare i Barcelona. Roddare som hoppas få korsa Atlanten. Det kan vara känslan av kärlek – kärlek till sina djur i Norrbotten, till sin näste i Turkiet eller Tanzania. Kollegorna på jobbet, att gå framåt mot ett gemensamt mål.
Glitter kan vara förhoppningen om ett liv på ett annat sätt, att hitta en trygghet i ett nytt land. Kanske få återförenas med vänner från förr.
Eller vara en livsviktig farled för många människor.

 

Med sina examensarbeten har eleverna gjort nedslag i vår omvärld, både när och fjärran. Fått möjlighet att på egen hand reflektera, i det stora och i det lilla.

I samband med utställningens öppnande är det även release för utställningskatalogen som säljs på galleriet under hela utställningsperioden.

För mer information om utställningen kontakta:

Jonas Berggren, utbildningsledare på Nordens Fotoskola, 070-747 35 32, jonas@nordensfotoskola.se

Gustaf Månsson, student på Nordens Fotoskola, 070-311 73 34, gustaf.mansson@gmail.com

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder:  GLITTER_Presskit.zip