Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

VÄGSKÄL – Nordens Fotoskolas examensprojekt 2021
Utställningen visas den 1 – 23 maj.

Årets tema för examensarbetet är ”vägskäl”. Det kan vara en plats där vägar möts eller skiljer sig åt. Alla stöter vi på vägskäl i livet som påverkar oss på olika sätt. Det kan handla om omställningen när ett liv kommer till eller saknaden efter ett som tagit slut. Det kan vara tacksamheten över att få sitt liv tillbaka med ett nytt hjärta, men också sökandet efter skäl till att fortsätta leva. Eller beslutet att flytta från sitt hemland i hopp om att skapa ett bättre liv någon annanstans. Samtidigt uppstår otaliga vägskäl i samhället. Smältande glaciärer i Himalaya riskerar vattenförsörjningen för miljontals människor, i Turkiet ökar hatet mot dragqueens som får svårare att leva sina liv och människor världen över har tvingats hitta nya sätt att forma sin vardag på grund av coronapandemin.

Här berättar vi om hur människor agerar, sörjer, gläds, kämpar och överlever. Det här är YH19:s sjutton unika berättelser ur ett samtida perspektiv.

Fotografer YH19:  Hjalmar Bergom Larsson, Robin Bäckman, Paul Wennerholm, Cornelia Jönsson, Henrik Gustafsson Nicander, Axel Hilleskog, Adam Sundman, Miranda Solvang, Markus Vik, Anita Szava, Julia Koch, Angie Gray, Emma Wallskog, Anna Bredberg, Eira Desax,, Duygu Getiren Maden, Amina Dahlab.

Om Nordens Fotoskola
I snart 40 år har Nordens Fotoskola varit Sveriges ledande utbildning inom dokumentär och berättande fotografi. Skolan bär på ett kulturarv och en kvalitet som vilar på lång erfarenhet. Idag är Nordens en tre-årig Yrkeshögskola som leder till yrket fotograf och bildjournalist. De studerande lär sig att kommunicera, beröra och dokumentera med bilder, samt att skapa och förstå journalistik. Läs mer på www.nordensfotoskola.se

För mer information om utställningen kontakta:

Jonas Berggren, utbildningsledare, 070-747 35 32, jonas@nordensfotoskola.se
Markus Vik, student YH19, 073-070 43 27, markusvik92@hotmail.com

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder: nordensfotoskola/press