Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

Arbetsnamn Löttorp – DAWID

6 februari – 7 mars 2021.

Dawid bor delar av året i Löttorp på norra Öland och på promenader i samhället har han tagit med sig sin kamera och fotograferat det han ser, på samma sätt som han skildrade Stockholm – sin hemstad, under 70-talet. Då resulterade flanerandet och fotograferandet i kända bildserier som exempelvis Verkligen?! och 135-36 (bland annat visad på Moderna Museet i Stockholm), som båda blev till omtalade utställningar och omtyckta böcker. Den nya bildserien har mynnat ut i en nyutkommen bok, Arbetsnamn Löttorp (Boris Press), och nu en utställning på Galleri Kontrast.

Egentligen kunde bildserien från Löttorp handla om vilket litet samhälle i Sverige som helst. Bilderna är inte avsedda att vara redovisande för just den nordöländska orten men samtidigt finns tecken på det speciella för en plats med så svängande säsonger, där samhället sommartid är fullt med turister och vintertid tämligen ödsligt. Med sitt alldeles egna seende hittar Dawid (Björn Dawidsson) motiv i allt. Det kan vara den enklaste plaststol eller en sten i en stenmur som fångar hans intresse. Det finns humor och svärta i hans bildvärld om vartannat.

Varför titeln – Arbetsnamn Löttorp – och inte bara kort och gott LöttorpArbetsnamn anspelar på Dawids serie Arbetsnamn skulptur, med bilder som visats på Thielska galleriet i Stockholm och Pace/MacGill Gallery i New York och blivit svenska frimärken. Med andra ord på bilder som fått stor uppmärksamhet och blivit signum för Dawid. Arbetsnamn gör också att det tydligare visar på att projektet inte är just en redovisning av platsen.

På Galleri Kontrast får vi se bilder ur boken med samma namn som bildserien men också många nya bilder ur projektet, som aldrig tidigare visats.

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder:  DAWID.press