Faddrar och vänner

Verksamheten på Galleri Kontrast skulle inte vara möjlig utan våra faddrar. Vi presenterar stolt:
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Dagens Industri
Journalistförbundet
Nikon
Sven Hagströmer
Svenska Dagbladet

samt våra trycksponsorer:
TMG Sthlm
Italgraf media

och vår webbsponsor:

Jonas Berggren

Ett stort TACK till vännerna:
Bokförlaget Max Ström
Dagens Arbete
Svenska Fotografers Förbund
BLF_Fotograferna

Vill du och ditt företag vara vår vän?
Med ett årligt bidrag kan ni verka för ett levande forum för fotografi i Stockholm och stödja verksamheten på Galleri Kontrast. Galleriets företagsvänner erbjuds: vernissagekort till utställningarna, möjlighet att hyra lokalen för egna evenemang till låga priser samt ett tack i lokalen och på vår webb. Skicka ett mejl till mia(at)gallerikontrast.se om ni vill bli vår vän!

Om Galleri Kontrast

1996 flyttade Galleri Kontrast in i banklokalen med anor från förra seklets början.

I Stora salen med 8 meter till det vackra glasade taket visar vi de större utställningarna och i bankvalvet finner du en utställning med avår stora samling av fotografier till försäljning. I entrén finns en bokhandel med ett stort urval fotoböcker, varav många signerade, och där säljer vi även affischer och vykort.

I den gamla banklokalen visar vi de större utställningarna. Här är Christer Strömholms utställning år 2007 strax innan dörrarna öppnas till vernissagen. Foto: Joakim Strömholm

I den gamla banklokalen visar vi de större utställningarna. Här är Christer Strömholms utställning år 2007 strax innan dörrarna öppnas till vernissagen. Foto: Joakim Strömholm

Galleri Kontrast AB ägs av Pressfotografernas Klubb, PFK och verksamhetsansvarig är Mia Klintewall. Våra faddrar och vänner stöder oss ekonomiskt och studenterna på Nordens Fotoskola hjälper oss att hålla galleriet öppet.

Årligen visas de bildjournalistiska utställningarna »Årets Bild« och »Nordens Fotoskolas slututställning«. Förutom dessa utställningar strävar vi efter att visa fotografer och bilder som är intressanta ur ett bildjournalistiskt perspektiv. Vi ser utställningarna på Galleri Kontrast som förlängningen och fördjupningen på publicerade reportage. Ofta har utställningarna ett berättande eller ifrågasättande tema. Vår målsättning är att vara ett betydande forum för dokumentär fotografi.

Galleri Kontrast har även omfattande verksamhet med ”Fotografi till salu”. Ett urval av vår samling av bilder till salu visas regelbundet nere i vår mindre utställningslokal 1 trappa ner, och där emellan visas verken vid förfrågan. En förteckning över fotografer vars verk vi förmedlar, hittar du här.

Under de 27 år som Galleri Kontrast varit verksamma har vi hunnit med att visa över 300 utställningar. Ta en titt på vår lista med alla utställningar som visats på galleriet.