Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

Pressrelease

I KIM WALLS FOTSPÅR

Vernissage lördag 24 november kl. 12-16

Välkomsttal ca 12:30 av Ingrid & Joachim Wall, tillsammans med Paul Hansen.
Utställningen visas t.o.m. 6/1 2019

Kim Wall arbetade som frilansjournalist och hade världen som arbetsfält, ständigt på väg mellan olika världsdelar för att söka efter och skriva reportage. Ofta om människor och miljöer som vanligen inte når förstasidorna eller tv-nyheterna.
Kim ville ut och träffa människor i deras egen miljö, lyssna och ställa frågor. Hon drevs av lusten att berätta den ”lilla” människans historia och ge röst åt dessa. Hon var nyfiken, kunnig och målmedveten och ville göra skillnad genom sina reportage.
Hon rapporterade bland annat från Nordkorea, Kina, Indien, Sri Lanka, Haiti, Uganda, Kuba, USA och Marshallöarna i Söderhavet. Hennes djuplodande reportage handlar om ämnen som Idi Amins tortyrkammare, kvinnliga officerare i den tamilska befrielsearmén, tigerjakt, turismens välsignelse och förbannelse samt effekterna av amerikanska kärnvapenprov under kalla kriget. Hennes arbeten publicerades i de mest ansedda publikationerna i världen, exempelvis The Guardian, New York Times, Al Jazeera, Harpers Magazine och Vice.

Kim Wall dödades när hon arbetade med ett reportage om rymdkapplöpning i Danmark. Hon blev 30 år. Utställningen är ett sätt att föra Kims namn och gärning vidare. Genom att peka på vad Kim uträttade i sitt arbete som journalist vill familjen flytta fokus, från brottsoffer till erkänd och prisbelönad utrikeskorrespondent. Förhoppningen är att Kims minne ska leva vidare och fungera som förebild för andra journalister.
I vår utställning ”I Kim Walls fotspår” visar vi visar vi ett urval av Kim Walls journalistiska texter från tolv delar av världen, tillsammans med ett rikt urval av hennes bilder. Utställningen tar besökaren med på en resa över jordklotet, från Nordkorea i öst till Stilla havet i väst.

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder: Kim Wall, Marshall Islands
Bildbyline: © Kim Wall estate
Andra bilder kan rekvireras – mail till: mia@gallerikontrast.se