Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

Pressrelease

NICLAS BERGLUND
”Det här är vad vi flyr ifrån”.

Vernissage torsdag 7 december kl. 17-19.
Utställningen pågår t.o.m. 21/1 2018.

Det har gått mer än sex år sedan inbördeskriget i Syrien började – ett krig som blivit den dödligaste pågående konflikten i världen. Syrien är idag det land som har flest personer på flykt, med över sju miljoner människor som lämnat sina hem.
”Det här är vad vi flyr ifrån” tar oss med genom Syrien, Irak och Turkiet och visar den brutala verklighet som miljoner människor idag flyr ifrån. I utställningen visas Niclas Berglunds fotografier tillsammans med ett stort antal filmade inslag.
Syrienkriget har spridit sig till Irak där Niclas Berglund vid flera tillfällen har levt med den irakiska armén. På nära håll har Niclas Berglund följt deras kamp för att återta staden Mosul, och bekämpa terrororganisationen Islamiska Staten.
Många av de flyende människorna från Mellanöstern drömmer om ett liv i Europa, ofta i Tyskland eller Sverige, men för de allra flesta tar resan stopp i Turkiet. Där har Niclas Berglund mött flera av dem som alla delar samma dröm – ett liv i fred.
-Mötet med människan är det som står i centrum för mig, alla bär vi på en unik historia, säger Niclas Berglund

Niclas Berglund (f. 1984) är anställd som fotograf på SVT-Nyheter sedan 2014. Han bor i Istanbul, Turkiet.
På uppdrag av SVT Nyheter har Niclas Berglund under flera år bevakat Mellanöstern. och han arbetar parallellt med stillbild och video.

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder: