Pressmaterial

För mer information eller om något krånglar kontakta: Mia Klintewall, verksamhetsansvarig för Galleri Kontrast.
e-post: mia(at)gallerikontrast.se
telefon: 08-641 49 99
mobil: +46 70-227 03 75

(I vissa fall kan det finnas fler kontaktnummer och namn för utställningarna.)

Pressrelease

INNAN DET HÄNDER – Nordens Fotoskolas examensprojekt 2019

VERNISSAGE
Lördagen den 4 maj kl. 12-16 ä
Utställningen pågår t.o.m 26 maj.

I samband med vernissagen är det även release för utställningskatalogen som säljs på galleriet under hela utställningstiden.

Årets tema för examensutställningen är ”Innan det händer”. Det kan handla om existens, vad som bekräftar att man funnits, vilka spår och avtryck vi lämnar efter oss.
Innan det händer kan vi ha tagit ett beslut, blivit tvungna att göra en förändring eller sett en långsam omställning ske. Den kan överraska och skaka om oss. Som när man i vuxen ålder blir tvungen att lära sig gå på nytt, eller i ung ålder måste planera för en framtid i rullstol. Förändringen äger rum i en värld som vi känner till och i världar som för oss är främmande. Med de små förändringarna som vi upplever rör vi vid varandras existens.

I en fabrik i Kina har över tiotusen arbetare reducerats till strax runt tusen, när produktionen flyttat till billigare länder. Samtidigt sker det ett skifte i en förort till Paris, där gentrifiering driver ut de som tidigare bott i orten. I en tid av urbanisering blir fler unga vuxna tvungna att fortsätta bo hemma, medan andra väljer att bo tillsammans i kollektiv för att få ett sammanhang och komma undan ensamheten.

”Med våra examensarbeten har vi gjort nedslag i samtiden, som är i konstant rörelse. Förändringen finns inom oss och runt om oss, innan och efter. Vad som visas upp på utställningen är utdrag ur tiden som är nu”.

NORDENS FOTOSKOLA
I mer än 36 år har Nordens Fotoskola varit Sveriges ledande utbildning inom dokumentär och berättande fotografi. Skolan bär på ett kulturarv och en kvalitet som vilar på lång erfarenhet. Idag är Nordens en treårig Yrkeshögskola som leder till yrket fotograf och bildjournalist. De studerande lär sig att kommunicera, beröra och dokumentera med bilder, samt att skapa och förstå journalistik. www.nordensfotoskola.se

FÖR MER INFORMATION:
Mia Klintewall, verksamhetsansvarig/VD, 070-227 03 75,

Jonas Berggren, utbildningsledare på Nordens Fotoskola, 070-747 35 32,

Josefine Stenersen Nilsson, student på Nordens Fotoskola, 070-884 67 02,

 

Bilder

Pressrelesebilderna från denna webb får publiceras redaktionellt utan ersättning men med angivande av fotograf och endast i samband med utställning på Galleri Kontrast. Alla annan användning och nedladdning är otillåten!

Formatet på pressreleasebilderna är oftast motsvarande A5 (bredd ca 23 cm) med upplösningen 300 ppi.

Ladda ner pressbilder: Nordens.pressbilder
© fotograf namn