Faddrar och vänner

Verksamheten på Galleri Kontrast skulle inte vara möjlig utan våra faddrar. Vi presenterar stolt:
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Dagens Industri
Journalistförbundet
Nikon
Sven Hagströmer
Svenska Dagbladet

samt våra trycksponsorer:
TMG Sthlm
Italgraf media

och vår webbsponsor:

Jonas Berggren

Ett stort TACK till vännerna:
Bokförlaget Max Ström
Dagens Arbete
Svenska Fotografers Förbund
BLF_Fotograferna

Om Galleri Kontrast

1996 flyttade Galleri Kontrast in i banklokalen med anor från förra seklets början.

I Stora salen med 8 meter till det vackra glasade taket visar vi de större utställningarna och i bankvalvet visas regelbundet utställningar med fotografier till försäljning. I entrén finns en bokhandel med ett stort urval fotoböcker, varav många signerade, och där säljer vi även affischer och vykort.

I den gamla banklokalen visar vi de större utställningarna. Här är Christer Strömholms utställning år 2007 strax innan dörrarna öppnas till vernissagen. Foto: Joakim Strömholm

I den gamla banklokalen visar vi de större utställningarna. Här är Christer Strömholms utställning år 2007 strax innan dörrarna öppnas till vernissagen. Foto: Joakim Strömholm

Galleri Kontrast AB ägs av Pressfotografernas Klubb.

Årligen visas de bildjournalistiska utställningarna »Årets Bild« och »Nordens Fotoskolas slututställning«. Förutom dessa utställningar strävar vi efter att visa fotografer och bilder som är intressanta ur ett bildjournalistiskt perspektiv. Vi ser utställningarna på Galleri Kontrast som förlängningen och fördjupningen på publicerade reportage. Ofta har utställningarna ett berättande eller ifrågasättande tema. Vår målsättning är att vara ett betydande forum för dokumentär fotografi.

Under de 28 år som Galleri Kontrast varit verksamma har vi hunnit med att visa över 300 utställningar. Ta en titt på vår lista med alla utställningar som visats på galleriet.